İklim Elçileri Danışma 1. Toplantısı

“Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi” kapsamında düzenlenen “İklim Elçileri Danışma 1. Toplantısı”, 1 Nisan 2018 Pazar günü Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kadıköy Belediyesi’nin “Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi” kapsamında düzenlediği toplantılar sürüyor. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)’nın finanse ettiği Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Avrupa Vakfı ortaklığı ve Kent Konseyi işbirliğinde yürütülen proje çerçevesinde İklim Elçileri Danışma Toplantısı’nın ilki, 1 Nisan Pazar günü Kadı- köy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Halkın iklim konusunda bilgilendirilmesinin, desteğinin ve farkındalığının arttırılmasının amaçlandığı projede, 18-29 yaş arası 150 gönüllü genç ve 30 yaş üstü 150 gönüllü katılımcının iklim elçisi olması hedefleniyor. İki grup halinde üç defa gerçekleştirilecek danışma toplantılarının ilk toplantısının konuşmacıları ise; Yeditepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Barış Gençer Baykan ile Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Aynur Şule Sümer’di.

Yrd. Doç. Dr. Barış Gençer Baykan konuşmasında katılımcılara, İklim Değişikliğinin Bilimsel Arka Planı, İklim Değişikliği İle Mücadele Yolları, Küresel Müzakereler, Ulusal Politikalar, İklim Değişikliği ve Tarım, İklim Değişikliği ve Enerji ile İklim Değişikliğinde Bireysel Çabalar konusunda bilgi verdi. Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule Sümer ise; Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi ve İklim Elçisi Kimdir? Ve İklim Elçisinin Sorumlulukları Nedir? başlıkları altında düşüncülerini katılımcılarla paylaştı.

“YAŞAM DÖNGÜSÜ DEĞİŞECEK”

Yrd. Doç. Dr. Baykan, “İklim değişikliği, hayvanların göç yollarında ve yaşam döngülerinde değişikliğe, daha güçlü fırtınalara, sıcaklık dalgalanmalarına, artan çölleşmeye ve orman yangınlarına, kar ve buz miktarı- nın azalmasına, değişen kar ve yağış rejimine, salgın hastalıklara, gıda güvenliğinin sağlanamamasına, bitkilerin yaşam döngülerinde değişikliğe, su kaynaklarının zarar görmesine, ısınan okyanuslara, iklim göçlerine ve yükselen deniz seviyesine yol açacak. Değişiklik, insanlarda alerjik hastalıklara, kalp ve damar hastalıklarına yol açıyor.” diye konuştu.

“İklim değişikliği hakkında okuyun, bilgilenin ve araştırın” diyen Baykan, sözlerine şu bilgileri ekledi; “İklim ile ilgili özel yayınları takip edin. Arkadaşlarınızla, meslektaşlarınızla ve ailenizle konuşun. Yasa koyuculara, milletvekillerine ve yerel yöneticilere iklim değişikliği politikalarını sorun. İklim dostu ulusal ve yerel yöneticilere oy verin. İklim elçisi olun. Yerel ve mevsiminde gıda tüketin. Gıda israfını azaltın. Gıda kooperatiflerine destek olun. Yürüyün ve bisiklet kullanın. Atıklarınızı azaltın ve geri dönüştürün. Kompost yapın. Ağaç dikin. Plastik kullanımını azaltın. Çocuklarınıza iklim değişikliğini anlatın.”

“İKLİM ELÇİSİ OLUN”

Yrd. Doç. Dr. Barış Gençer Baykan’ın ardından söz alan Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule Sümer, Kadıköy Belediyesi olarak Kadıköylüler ve sivil toplum kuruluşları arasında katılımcı yöntemlerle daha güçlü ilişkiler kurmanın stratejik hedefleri olduğunu söyledi.

Kadıköy Belediyesi’nin kapsamında iklim elçileri toplantılarına devam edeceklerini dile getiren Sümer, danışma toplantılarıyla katılımcıların iklim değişikliği konusunda bilgilendirileceğini, proje kapsamında görüş ve önerilerinin alınacağını belirtti.

İKİ TOPLANTI DAHA YAPILACAK

İlkim Elçileri ikinci danışma toplantısı 8 Nisan Pazar günü iki oturum şeklinde Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılacak. Üçüncü toplantı ise; 13 ile 14 Nisan tarihlerinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. İklim elçisi olmak isteyenler, iklim.kadikoy.bel.tr/iletisim/basvuru adresinden başvuru yapabilirler.

Haber: Gazete KADIKÖY

Access to the path 'C:\Apps\Web\iklim.kadikoy.bel.tr\wwwroot\sitemap.xml' is denied.