Okul Bahçemde Dünya Eğitmen Eğitimi Kadıköy Akademi’de Gerçekleşti

Okul Bahçemde Dünya Eğitmen Eğitimi Kadıköy Akademi’de Gerçekleşti

2017 yılı Eylül ayında başlayan ve Türkiye Avrupa Vakfı ve Kadıköy Kent Konseyi ile birlikte yürütülen Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi’nin hedeflerinden olan “3-6 yaş çocuklar için sürdürülebilir bir eğitim programı geliştirilerek, Kadıköy’deki anaokullarında 4000 çocuğa iklim değişikliği konusunda farkındalık kazandırmak” faaliyeti kapsamında; İlçemizdeki 76 özel anaokulu, 3 resmi anaokulu ve Belediyemize bağlı 5 yuva olmak üzere toplam 84 anaokulu öğretmenine “Okul Bahçemde Dünya Eğitmen Eğitimi” verilmiştir.

9 Şubat 2018 Cuma günü Akademi Kadıköy’de iki seans olarak gerçekleştirilen eğitimlerde hedef, hazırlanan eğitim modülünün öğrencilere aktarılması ve böylelikle çevre, atık, iklim, enerji konularında duyarlı nesillerin yetiştirilmesinin sağlanmasıdır.

Eğitmen eğitimini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanan öğretmenlere, okullarında verecekleri eğitimlerde yol gösterici olacak; içerisinde iklim değişikliği, toprak, atık, su, hava konusunda teorik bilgiler, yağmur suyu hasadı, kompost yapımı ve tohum topu yapımı gibi öğrencilerin ilgisini çekecek 11 etkinliği içeren “Okul Bahçemde Dünya Eğitici El Kitabı”, kompost alanını belirtmek için sticker ve eğitmen takvimi verilmiştir.

Okullarında temsilci olarak etkinlikleri gerçekleştirecek olan öğretmenlerle uygulama aşamaları ve modülün doğru bir şekilde uygulanıp uygulanmadığının takip edilebileceği bir e-posta grubu oluşturulmuştur. E-posta grubunda etkinlikleri gerçekleştiren okullardan fotoğraflar paylaşılarak, uygulamada yaşanabilecek sorunlar uzman eğitmenler tarafından cevaplanmaktadır.

İlk aşaması tamamlanan Okul Bahçemde Dünya Eğitmen Eğitimi’nin 2. Aşamasında İlçemizdeki tüm ilkokulların ana sınıfı bölümlerinden temsilci öğretmenler, eğitmen kriterlerine uyan Belediyemiz personeli ve gönüllü eğitmenler bilgilendirilmesi ile devam edilecektir. Eğitimlerin Mart ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

 

Access to the path 'C:\Apps\Web\iklim.kadikoy.bel.tr\wwwroot\sitemap.xml' is denied.